Νέα

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΚΕΡΔΟΣ» ΙΟΥΝΙΟΣ

NRG-ORION

Πρωτοποριακές λύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας

Πρωτοποριακές λύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας

Ολοκληρωμένες λύσεις για την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας προτείνει και εφαρμόζει η επιστημονική εταιρεία NRG-ORION, η οποία διαθέτει τεχνογνωσία αιχμής στη μείωση των αέργων ρευμάτων και των αρμονικών ρεύματος - τάσης.

Όπως τονίζει ο γενικός διευθυντής της NRG-ORION, Δρ. Κωνσταντίνος Σάτσιος, το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο συμμετέχει σημαντικά στο συνολικό κόστος παραγωγής και λειτουργίας, συχνά λαμβάνεται ως ανελαστικό κόστος, δεδομένου ότι οι τιμές διάθεσης της ΔΕΗ είναι καθορισμένες και οι καταναλώσεις δεδομένες εξαρτώμενες από τον όγκο παραγωγής και τον τύπο των μηχανημάτων.

Ωστόσο, εξηγεί ο ίδιος, μπορεί να είναι ελαστικό, διότι τα άεργα ρεύματα και οι αρμονικές ρεύματος-τάσης που διαρρέουν κάθε ηλεκτρική εγκατάσταση οδηγούν στην αδυναμία της πλήρους αξιοποίησης της ηλεκτρικής ισχύος και ενέργειας και στην καταπόνηση του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων με συνέπεια την αύξηση του κόστους συντήρησης και παραγωγής.

Tα άεργα ρεύματα μπορούν να εξαλειφθούν με την τοποθέτηση πυκνωτών.

Για το λόγο αυτό η ΔΕΗ ζητάει από τους καταναλωτές να μην απορροφούν από το δίκτυό της άεργα, αλλά να τα παράγουν οι ίδιοι.

Μάλιστα, πρόσφατα το υπουργείο Ανάπτυξης κοινοποίησε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, που αφορούν το θέμα των αέργων ρευμάτων.

Βέβαια, στην πράξη όλοι οι καταναλωτές που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των αέργων, τα παράγουν σε κεντρικό επίπεδο δίπλα στην παροχή της ΔΕΗ, καθώς μια επέμβαση δίπλα στους κινητήρες απαιτεί εξειδικευμένη τεχνογνωσία.

"Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ικανοποιείται κυρίως η ΔΕΗ ενώ τα άεργα ρεύματα εξακολουθούν να διατρέχουν τα σπλάχνα της εγκατάστασης προκαλώντας όλα τα προβλήματα, που ήθελε να αποφύγει η ΔΕΗ", διευκρινίζει ο Δρ. Σάτσιος.

Ο ίδιος προσθέτει ότι οι αρμονικές ρεύματος επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο μια ηλεκτρική εγκατάσταση σε σχέση με τα άεργα ρεύματα, ενώ είναι πολύ πιο δύσκολο να μειωθούν.

Η ΔΕΗ δεν έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αρμονικών με αποτέλεσμα οι αρμονικές μέσα από τους καταναλωτές να βγαίνουν στο δίκτυό της και να δημιουργούν προβλήματα απωλειών, πρόσθετης κατανάλωσης και διαταραχών στην ευστάθεια των γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Το τελευταίο μπορεί να αποβεί κρίσιμο σε στιγμές μεγάλης ζήτησης ισχύος και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για black out", σημειώνει ο Δρ. Σάτσιος.

Η NRG-ORION, η οποία διαθέτει εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, εργαστήριο προσομοιώσεων και υπερσύγχρονα μηχανήματα μετρήσεων, εφαρμόζει ολοκληρωμένες λύσεις, καθώς ξεκινά με την απογραφή των δεδομένων και με αναλυτικές μετρήσεις της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης,εκπονεί επιστημονική μελέτη, συνθέτει εξειδικευμένες λύσεις με βάση τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε ηλεκτρικής εγκατάστασης και τις εφαρμόζει.

Τα αποτελέσματα και οι ωφέλειες, που προκύπτουν από την ολοκληρωμένη λύση, που εφαρμόζει η NRG-ORION εκπονεί επιστημονική μελέτη, συνθέτει εξειδικευμένες λύσεις με βάση τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε ηλεκτρικής εγκατάστασης και τις εφαρμόζει.

Τα αποτελέσματα και οι ωφέλειες, που προκύπτουν από την ολοκληρωμένη λύση, που εφαρμόζει η NRG-ORION είναι: εξάλειψη αρμονικών ρεύματος - τάσης και αέργων στα σπλάχνα της εγκατάστασης, βελτίωση του βαθμού απόδοσης των ηλεκτρικών φορτίων, άμεση μείωση του λογαριασμού της ΔΕΗ κατά 14-20%, αποφόρτιση του συνόλου της εγκατάστασης, μείωση του κόστους συντήρησης και αύξηση της διάρκειας ζωής και της εφεδρείας της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.

Σε πολλές επιχειρήσεις oι εφαρμογές της τεχνογνωσίας της NRG-ORION πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων:

  • Εκκοκκιστήρια Θεσσαλίας ΑΕ (εξοικονόμηση 17,30%, απόσβεση σε 24 μήνες),
  • ΣΕΚΑΠ ΑΕ (εξοικονόμηση 19,90%, απόσβεση σε 22 μήνες),
  • Φιλιππίδης ΑΕ (εξοικονόμηση 17,30%, απόσβεση σε 30 μήνες),
  • ΓΙΟΥΛΑ ΑΕΒΕ (εξοικονόμηση 9,95%, απόσβεση σε 24 μήνες),
  • EXALCO Ι ΑΕ (εξοικονόμηση 17,80%, απόσβεση σε 22 μήνες),
  • ALBIO ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ ΑΕ (εξοικονόμηση 12,40%, απόσβεση σε 22 μήνες),
  • ΘΡΑΚΗ PALACE AE (εξοικονόμηση 20%, απόσβεση σε 28 μήνες),
  • ΑΦΟΙ Δ. ΣΟΛΩΜΟΥ ΟΕ (εξοικονόμηση16,54%, απόσβεση σε 28 μήνες),
  • ΦΙΛΚΕΡΑΜ-JOHNSON AE (εξοικονόμηση 16,00%, απόσβεση σε 32 μήνες),
  • INTERCOMM FOODS AE (εξοικονόμηση 15,50%, απόσβεση σε 34 μήνες).

NRG-ORION

Γραφείo, Εργαστήριο & Πιλοτικός σταθμός:
Βαθύλακκος, 57 011, Θεσσαλονίκη
Τηλ: (+30) 231 0566511
e-mail: info@nrg-orion.graegean@nrg-orion.gr

Γραφεία:
Βαλαωρίτου 20, Θεσσαλονίκη, 546 25
Τηλ: (+30) 231 0566511
e-mail: info@nrg-orion.graegean@nrg-orion.gr

Εγγραφή Newsletter