Νέα

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

NRG ORION

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΞΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

 

Η NRG-ORION ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1999 και αποτελείται από μία ομάδα επιστημόνων και τεχνικών, που έχει σαν αντικείμενο την εφαρμογή της τεχνογνωσίας αιχμής που διαθέτει, στη βελτιστοποίησης της ποιότητας της τάσης και του ρεύματος. Απώτερος σκοπός είναι η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και η μείωση του κόστους συντήρησης και παραγωγής.

Λόγω της υποδομής που διέθετε στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, το 2006 και με αφορμή τα κίνητρα για νέες επενδύσεις στην παραγωγή ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά συστήματα, η NRG-ORION αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί δυναμικά στον τομέα αυτό, χρησιμοποιόντας το ήδη υπάρχον προσωπικό της.

Έδωσε πολύ μεγάλη βάση στο θέμα της εκπαίδευσης του τεχνικού προσωπικού της, αλλά και παρακολούθησης των εξελίξεων της αγοράς με κύριο σκοπό τελικά να προτείνει στους υποψήφιους πελάτες της βέλτιστες, τεχνοοικονομικά, λύσεις με κύρια προτεραιότητα την ποιότητα τόσο στην χρήση των πρώτων υλών όσο και στην εγκατάσταση.

Η εταιρία διαθέτει χώρους παραγωγής ηλεκτρικών πινάκων – πεδίων, εργαστήριο έρευνας και ανάπτυξης (test center), αποθηκευτικούς χώρους, γραφεία στο Βαθύλακκο Θεσσαλονίκης και γραφεία στην Αθήνα.

Στόχος της εταιρίας είναι η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και αξίας, μέσω της συνεχούς έρευνας και ανάπτυξης νέων τεχνολογιών, που συμπληρώνουν την τεχνογνωσία της.

Μετοχικό κεφάλαιο – ισολογισμοί

Το μετοχικό κεφάλαιο της NRG-ORION που είναι 2,483,010 ευρώ της δίνει τη δυνατότητα, αφενός να επενδύει συνεχώς στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και αφετέρου να εγγυάται τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων εξοικονόμησης που εφαρμόζει. Ο κύκλος εργασιών έχει συνεχή ανοδική πορεία και το 2006 ήταν 1,301,480 ευρώ, αυξημένος κατά 9% και κατά 65% σε σχέση με το 2004.

Ιστορικό έργων εξοικονόμησης ενέργειας

Μέχρι σήμερα η εταιρία έχει ολοκληρώσει με επιτυχία, τεχνικά έργα εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων που καλύπτουν το βιομηχανικό και εμπορικό τομέα, στην Ελλάδα, στη Ρουμανία και στην Κύπρο και αδιαμφισβήτητα κατέχει την πρώτη θέση στον κατάλογο των τεχνικών εταιριών που υλοποιούν έργα εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε όλα τα έργα που εκτελέστηκαν, επιτεύχθηκε:

  • Άμεση μείωση του λογαριασμού της ΔΕΗ 8-17%
  • Αποφόρτιση του συνόλου της εγκατάστασης
  • Μείωση του κόστους συντήρησης και παραγωγής
  • Αύξηση της διάρκειας ζωής της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης
  • Αύξηση της εφεδρείας της εγκατάστασης

Ανάμεσα στο πελατολόγιο της NRG-ORION διακρίνονται οι εταιρίες:

όμιλος ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, EXALCO A.E., ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε., ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε., ΦΙΛΚΕΡΑΜ – JOHNSON Α.Ε., INTERCOMM FOODS Α.Ε., ΣΕΚΑΠ Α.Ε., ΑΚΡΙΤΑΣ Α.Ε., ΙΑΣΩ Α.Ε., ΘΡΑΚΗ PALACE A.E., KΡΟΝΟΣ Α.Ε.

Φωτοβολταϊκά συστήματα:έρευνα και ανάπτυξη

Η NRG-ORION δεν έχει αρκεστεί μόνο σε σεμινάρια και σε θεωρητική γνώση. Στόχος είναι η πρακτική εφαρμογή των παραπάνω, εφαρμογή η οποία επιβεβαιώνεται στην πράξη λαμβάνοντας υπόψη ένα νέο παρθένο έδαφος, την Ελλάδα. Προχωρεί λοιπόν με επένδυση της τάξεως των 80.000,00 ευρώ πλήρως ιδίων κεφαλαίων σε εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου, υλοποιώντας 11 διαφορετικά «μικρά πάρκα»της τάξεως από 1,19 – 1,35 kWp έκαστο με διαφορετικά φωτοβολταϊκά στοιχεία και διαφορετικά συστήματα στήριξης.

Πρόσφατα η NRG-ORION αφού επιθεωρήθηκε επιτυχώς, έλαβε από τον φορέα TUV RHEINLAND HELLAS S.A.

πιστοποιητικό συστήματος διαχείρισης ποιότητας, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO:2000, με στόχο υψηλής ποιότητας υπηρεσίες έναντι του πελάτη. Η NRG-ORION έχει συνάψει συνεργασία με κορυφαίες κατασκευάστριες εταιρίες πρώτων υλών φωτοβολταϊκών συστημάτων, τα οποία θα εφαρμόσει πιλοτικά σύντομα στον εργαστηριακό της χώρο (test center).

Έχει ήδη υπογράψει σύμβαση έργου φωτοβολταϊκού συστήματος με την εταιρία ΕΛΑΦΙΝΑ Ε.Π.Ε., ισχύος 100 Kwp. Παράλληλα, έχει αναλάβει για λογαριασμό σημαντικών εταιριών την εκπόνηση τεχνικών μελετών για την έκδοση αδειών εξαίρεσης και αδειών παραγωγής για φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος άνω των 25 MWp που θα κατασκευάσει στην περιοχή της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου. Ενδεικτικά αναφέρονται μερικές από τις εταιρίες αυτές: ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ Α.Ε., EXALCO A.E., ΜΑΤΑΣΟΛ Α.Ε., ΦΩΤΟΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ Α.Ε. κ.ά.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της NRG-ORION κ. Θεοδόσης Ματόπουλος (αριστερά), μαζί με τον τεχνικό Διευθυντή της εταιρίας κ. Σ. Μποζακτόγλου και τον Δ/ντή Προώθησης έργων κ. Ν. Μύρο στο περίπτερο της εταιρίας στην έκθεση ENERGYTECH 07.

NRG-ORION

Γραφείo, Εργαστήριο & Πιλοτικός σταθμός:
Βαθύλακκος, 57 011, Θεσσαλονίκη
Τηλ: (+30) 231 0566511
e-mail: info@nrg-orion.graegean@nrg-orion.gr

Γραφεία:
Βαλαωρίτου 20, Θεσσαλονίκη, 546 25
Τηλ: (+30) 231 0566511
e-mail: info@nrg-orion.graegean@nrg-orion.gr

Εγγραφή Newsletter