Νέα

ΑΡΘΡΟ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ - ΙΟΥΝΙΟΣ

ΑΡΘΡΟ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ - ΙΟΥΝΙΟΣ

Η NRG-ORION ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΔΕΗ 68 ΕΡΓΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 4,5 ΜWp.

Υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης πέτυχε το 2010 η NRG-ORION Α.Ε.Τ.Ε.. Η εταιρία έχει ολοκληρώσει και συνδέσει με επιτυχία στο δίκτυο της ΔΕΗ 68 έργα συνολικής ισχύος 4,5ΜWp.
Η εταιρία, που εξειδικεύεται στα μεγάλα φωτοβολταϊκά συστήματα όπως και στην εμπορία προϊόντων για μικρά έργα, ενισχύει την εμπορική της δραστηριότητα, με τη δημιουργία ενός e-shop που λειτουργεί μέσα από το δικό της website επιδιώκοντας να προσφέρει φιλικότερες τιμές σε ιδιώτες και εγκαταστάτες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν προγράμματα όπως το «φωτοβολταϊκά στις στέγες».

Κορυφαία ποιότητα έργων

Τα έργα της NRG-ORION είναι κορυφαία ποιοτικά λόγω της υψηλής απόδοσης των φωτοβολταϊκών σταθμών και της μειωμένης συντήρησης (μειωμένες βλάβες) κατά τη διάρκεια λειτουργίας των είκοσι (20) ετών. Η εταιρία συνεργάζεται με μεγάλους και αξιόπιστους παραγωγούς φωτοβαλταϊκών στοιχείων , μετατροπέων ρεύματος καθώς και βάσεων στήριξης . Τα φωτοβολταϊκά στοιχεία που χρησιμοποιούνται είναι της γερμανικής εταιρίας SOLON SE. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η NRG-ORION συνεργάζεται με τον μεγαλύτερο κατασκευαστή inverters (μετατροπέων ) στον κόσμο, την SMA. Τέλος θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η εταιρία προμηθεύεται σταθερές βάσεις στήριξης από την εταιρία Schletter που είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής βάσεων στήριξης για τα φωτοβολταϊκά στον κόσμο.

Έρευνα & Ανάπτυξη

Η NRG-ORION μεριμνά συνεχώς για την συνεχή εκπαίδευση του στελεχιακού δυναμικού της. Πέρα όμως από την εκπαίδευση, στόχος της εταιρίας είναι η πιλοτική εφαρμογή σε πραγματικές συνθήκες περιβάλλοντος, τεχνολογιών που υφίστανται σήμερα στον χώρο των φωτοβολταϊκών συστημάτων. Δεδομένου ότι σε μία χώρα όπως είναι η Ελλάδα, η οποία χαρακτηρίζεται από ηλιοφάνεια, υψηλές θερμοκρασίες, ανομβρία και σκόνη, η πιλοτική εφαρμογή σε πραγματικές συνθήκες περιβάλλοντος και σε συνδυασμό με την ύπαρξη μετεωρολογικού σταθμού, συμβάλλει σημαντικά στην τελειοποίηση του σχεδιασμού, όπως αυτός προκύπτει από διάφορα πιστοποιημένα προγράμματα προσομοίωσης. Παράλληλα, διασταυρώνεται και η αξιοπιστία των εταιριών παραγωγής φωτοβολταϊκών συστημάτων. Η NRG-ORION λοιπόν, προχώρησε με μία επένδυση της τάξεως των € 150.000,00 αποκλειστικά ιδίων κεφαλαίων στην κατασκευή ενός πιλοτικού φωτοβολταϊκού σταθμού δίπλα στις εγκαταστάσεις της στη Θεσσαλονίκη. Στον πιλοτικό φωτοβολταϊκό σταθμό της NRG-ORION εξετάζονται σε πραγματικές συνθήκες περιβάλλοντος: i) Η διαφορετική συμπεριφορά φωτοβολταϊκών στοιχείων ίδιας και διαφορετικής τεχνολογίας, διαφόρων κορυφαίων κατασκευαστών. ii) Πόσο βελτιώνεται η παραγωγή ενέργειας με την χρήση συστημάτων παρακολούθησης του ήλιου σε σχέση με τα σταθερά συστήματα στήριξης.

Το μεγαλύτερο έργο με ηλιοστάτες στην Ελλάδα

Η NRG-ORION τον Οκτώβριο του 2010 ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο έργο που έχει κατασκευασθεί στην Ελλάδα με συστήματα παρακολούθησης του ηλίου, ισχύος 1,5 MWp για λογαριασμό της εταιρίας Kronos Sun Energy, θυγατρική της βιομηχανίας τροφίμων Κρόνος Α.Ε.. Το τελευταίο διάστημα η NRG-ORION σχεδιάζει και εγκαθιστά έργα συνολικής ισχύος 496,80kWp στο Σιδηρόκαστρο Σερρών και στην Κω.
Τα έργα θα έχουν συνδεθεί στο δίκτυο της ΔΕΗ μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011.

NRG-ORION

Γραφείo, Εργαστήριο & Πιλοτικός σταθμός:
Βαθύλακκος, 57 011, Θεσσαλονίκη
Τηλ: (+30) 231 0566511
e-mail: info@nrg-orion.graegean@nrg-orion.gr

Γραφεία:
Βαλαωρίτου 20, Θεσσαλονίκη, 546 25
Τηλ: (+30) 231 0566511
e-mail: info@nrg-orion.graegean@nrg-orion.gr

Εγγραφή Newsletter