Νέα

«ΕΝΕΡΓΕΙΑ 2010» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «GREENTANK» ΤΕΥΧΟΣ 04

«ΕΝΕΡΓΕΙΑ 2010» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «GREENTANK» ΤΕΥΧΟΣ 04

NRG ORION

ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Στις 26/10/2010 συνδέθηκε στο δίκτυο από την εταιρία κατασκευής φωτοβολταϊκών σταθμών NRG-ORION το μεγαλύτερο έργο που έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα με συστήματα παρακολούθησης του ηλίου, ισχύος 1,5 MWp για λογαριασμό της εταιρίας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας KRONOS SUN ENERGY Α.Ε., θυγατρική της εταιρίας παραγωγής κονσερβοποιημένων τροφίμων ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε..

Έχουν ολοκληρωθεί οι ρυθμίσεις των inverters και των συστημάτων παρακολούθησης του ηλίου.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλός της NRG-ORION Θεοδόσιος Ματόπουλος αναφέρει:

« Το έργο της KRONOS SUN ENERGY είναι ένα έργο αναφοράς. Τόσο ο σχεδιασμός, όσο και η επιλογή του εξοπλισμού έγινε με βάση την ποιότητα και όχι το κόστος. Η χρήση συστημάτων παρακολούθησης του ηλίου σε τόσο μεγάλα έργα δεν συνηθίζεται στην Ελλάδα. Όμως οι επενδυτές, εκπρόσωποι της KRONOS SUN ENERGY αποφάσισαν να ανατρέψουν τα δεδομένα μεγιστοποιώντας την ενεργειακή απόδοση της φωτοβολταϊκής τους εγκατάστασης. Ευχόμαστε οι ημέρες που θα λειτουργεί το έργο να είναι ηλιόλουστες και οι επενδυτές της KRONOS SUN ENERGY να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση για άλλους υποψήφιους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά».

Λίγα λόγια για το έργο: Η εγκατάσταση ξεκίνησε τον Μάιο του 2010 και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβρη του 2010. Χρησιμοποιήθηκαν φωτοβολταϊκά στοιχεία της γερμανικής εταιρίας SOLON SE , κεντρικά inverters της εταιρίας SMA, συστήματα παρακολούθησης του ηλίου IDEEMATEC, εξοπλισμός μέσης τάσης και μετασχηματιστές AREVA, ειδικά καλώδια LAPP KABEL και FABER KABEL και γείωση- αντικεραυνική προστασία PROPSTER και Furse.

Αναμένεται ετήσια μείωση εκπομπών CO2 2.049.457 kg

NRG-ORION

Γραφείo, Εργαστήριο & Πιλοτικός σταθμός:
Βαθύλακκος, 57 011, Θεσσαλονίκη
Τηλ: (+30) 231 0566511
e-mail: info@nrg-orion.graegean@nrg-orion.gr

Γραφεία:
Βαλαωρίτου 20, Θεσσαλονίκη, 546 25
Τηλ: (+30) 231 0566511
e-mail: info@nrg-orion.graegean@nrg-orion.gr

Εγγραφή Newsletter