English :


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

NRG ORION

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΑΥΞΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

Εξειδίκευση στα μεγάλα φωτοβολταϊκά συστήματα

Υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης πέτυχε το 2010 η NRG-ORIONΑ.Ε.Τ.Ε., με τον κύκλο εργασιών να ανέρχεται στα 11,5 εκατ. ευρώ, έναντι μόλις 3 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρονιάς.

Η εταιρία, που εξειδικεύεται στα μεγάλα φωτοβολταϊκά συστήματα όπως και στην εμπορία προϊόντων για μικρά έργα, μέσα στον επόμενο μήνα, ενισχύει την εμπορική της δραστηριότητα, με τη δημιουργία ενός e-shop που θα λειτουργεί μέσα από το δικό της website.

Η NRG-ORION, έχει κατασκευάσει 63 έργα συνολικής ισχύος 4,4 ΜW, τα οποία βρίσκονται σε παραγωγή, ενώ υλοποιεί άλλα 5, μικρά έργα, συνολικής ισχύος 100kW.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της εταιρίας Θεοδόσιος Ματόπουλος, η κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων το 2010, οφειλόταν στην έκδοση μεγάλου αριθμού αδειών όπως και στην επί χρόνια παρουσία της εταιρίας στον κλάδο της ενέργειας ( έτος ίδρυσης το 1999), με εξειδίκευση στα φωτοβολταϊκά. Σημειωτέον ότι η εταιρία είναι ο μεγαλύτερος συνεργάτης της γερμανικής Solon (φωτοβολταϊκά στοιχεία) στη χώρα μας, με το 95% της αγοράς, όπως και ένας από τους μεγαλύτερους συνεργάτες της SMA (μετατροπείς).

Το μεγαλύτερο έργο

Η NRG-ORION τον Οκτώβριο του 2010 ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο έργο που έχει κατασκευασθεί στην Ελλάδα με συστήματα παρακολούθησης του ηλίου, ισχύος 1,5 MWpγια λογαριασμό της εταιρίας KronosSunEnergy, θυγατρική της βιομηχανίας τροφίμων Κρόνος Α.Ε..

Η εταιρία, που επιτυγχάνει μεγάλες εκπτώσεις από τις βιομηχανίες μερών φωτοβολταϊκών συστημάτων, ως κατασκευάστρια μεγάλων έργων, θα επιδιώξει εμπορικά, με το e-shop προϊόντων, να προσφέρει φιλικότερες τιμές σε ιδιώτες και εγκαταστάτες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν προγράμματα όπως το «φωτοβολταϊκά στις στέγες».

ECOTEC 2011
ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Η NRG-ORION θα συμμετέχει και φέτος στην έκθεση «ECOTEC - Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά συστήματα» η οποία θα λάβει μέρος στο εκθεσιακό κέντρο Expo Athens, στην Ανθούσα Αττικής από τις 7/04/2010 έως και τις 10/04/2010.


Θα χαρούμε πολύ να μας επισκεφτείτε στο περίπτερό μας, Α1/ΑΙΘΟΥΣΑ 4.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ECOTEC 2011
ΑΠΡΙΛΙΟΣ

H NRG-ORION συμμετείχε και φέτος με μεγάλη επιτυχία στην 4η έκθεση της «ECOTEC, Τεχνολογίες περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά συστήματα » η οποία έλαβε μέρος στο εκθεσιακό κέντρο Expo Athens, στην Ανθούσα Αττικής στις 7-10 Απριλίου 2011.


ΑΡΘΡΟ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ
ΙΟΥΝΙΟΣ

Η NRG-ORION ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΔΕΗ 68 ΕΡΓΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 4,5 ΜWp.

Υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης πέτυχε το 2010 η NRG-ORION Α.Ε.Τ.Ε.. Η εταιρία έχει ολοκληρώσει και συνδέσει με επιτυχία στο δίκτυο της ΔΕΗ 68 έργα συνολικής ισχύος 4,5ΜWp.
Η εταιρία, που εξειδικεύεται στα μεγάλα φωτοβολταϊκά συστήματα όπως και στην εμπορία προϊόντων για μικρά έργα, ενισχύει την εμπορική της δραστηριότητα, με τη δημιουργία ενός e-shop που λειτουργεί μέσα από το δικό της website επιδιώκοντας να προσφέρει φιλικότερες τιμές σε ιδιώτες και εγκαταστάτες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν προγράμματα όπως το «φωτοβολταϊκά στις στέγες».


Κορυφαία ποιότητα έργων

Τα έργα της NRG-ORION είναι κορυφαία ποιοτικά λόγω της υψηλής απόδοσης των φωτοβολταϊκών σταθμών και της μειωμένης συντήρησης (μειωμένες βλάβες) κατά τη διάρκεια λειτουργίας των είκοσι (20) ετών. Η εταιρία συνεργάζεται με μεγάλους και αξιόπιστους παραγωγούς φωτοβαλταϊκών στοιχείων , μετατροπέων ρεύματος καθώς και βάσεων στήριξης . Τα φωτοβολταϊκά στοιχεία που χρησιμοποιούνται είναι της γερμανικής εταιρίας SOLON SE. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η NRG-ORION συνεργάζεται με τον μεγαλύτερο κατασκευαστή inverters (μετατροπέων ) στον κόσμο, την SMA. Τέλος θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η εταιρία προμηθεύεται σταθερές βάσεις στήριξης από την εταιρία Schletter που είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής βάσεων στήριξης για τα φωτοβολταϊκά στον κόσμο.


Έρευνα & Ανάπτυξη

Η NRG-ORION μεριμνά συνεχώς για την συνεχή εκπαίδευση του στελεχιακού δυναμικού της. Πέρα όμως από την εκπαίδευση, στόχος της εταιρίας είναι η πιλοτική εφαρμογή σε πραγματικές συνθήκες περιβάλλοντος, τεχνολογιών που υφίστανται σήμερα στον χώρο των φωτοβολταϊκών συστημάτων. Δεδομένου ότι σε μία χώρα όπως είναι η Ελλάδα, η οποία χαρακτηρίζεται από ηλιοφάνεια, υψηλές θερμοκρασίες, ανομβρία και σκόνη, η πιλοτική εφαρμογή σε πραγματικές συνθήκες περιβάλλοντος και σε συνδυασμό με την ύπαρξη μετεωρολογικού σταθμού, συμβάλλει σημαντικά στην τελειοποίηση του σχεδιασμού, όπως αυτός προκύπτει από διάφορα πιστοποιημένα προγράμματα προσομοίωσης. Παράλληλα, διασταυρώνεται και η αξιοπιστία των εταιριών παραγωγής φωτοβολταϊκών συστημάτων. Η NRG-ORION λοιπόν, προχώρησε με μία επένδυση της τάξεως των € 150.000,00 αποκλειστικά ιδίων κεφαλαίων στην κατασκευή ενός πιλοτικού φωτοβολταϊκού σταθμού δίπλα στις εγκαταστάσεις της στη Θεσσαλονίκη. Στον πιλοτικό φωτοβολταϊκό σταθμό της NRG-ORION εξετάζονται σε πραγματικές συνθήκες περιβάλλοντος: i) Η διαφορετική συμπεριφορά φωτοβολταϊκών στοιχείων ίδιας και διαφορετικής τεχνολογίας, διαφόρων κορυφαίων κατασκευαστών. ii) Πόσο βελτιώνεται η παραγωγή ενέργειας με την χρήση συστημάτων παρακολούθησης του ήλιου σε σχέση με τα σταθερά συστήματα στήριξης.


Το μεγαλύτερο έργο με ηλιοστάτες στην Ελλάδα

Η NRG-ORION τον Οκτώβριο του 2010 ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο έργο που έχει κατασκευασθεί στην Ελλάδα με συστήματα παρακολούθησης του ηλίου, ισχύος 1,5 MWp για λογαριασμό της εταιρίας Kronos Sun Energy, θυγατρική της βιομηχανίας τροφίμων Κρόνος Α.Ε.. Το τελευταίο διάστημα η NRG-ORION σχεδιάζει και εγκαθιστά έργα συνολικής ισχύος 496,80kWp στο Σιδηρόκαστρο Σερρών και στην Κω.
Τα έργα θα έχουν συνδεθεί στο δίκτυο της ΔΕΗ μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011.


ΑΡΘΡΟ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΓΙΑ Δ.Ε.Θ.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Η NRG – ORION A.E.T.E. ΕΔΡΑΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΕΡΓΑ.

Η NRG-ORION A.E.T.E. με την προσφάτως υπογραφή συμβάσεως έργου με την εταιρία – παραγωγής ενέργειας από φωτοβολταϊκά «ENERBAK» «turn key project», ισχύος 985,6 kWp εδραιώνεται πλέον ως market leader στον χώρο των μεγάλων φωτοβολταϊκών έργων. Με τα ήδη κατασκευασμένα 2 μεγάλα έργα «ΦΩΤΟΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ» ισχύος 399,96kWp, το οποίο λειτουργεί εδώ και 3 χρόνια και το έργο της εταιρίας «KRONOS SUN ENERGY» ισχύος 1,5MWp, το οποίο λειτουργεί εδώ και 1 χρόνο προστίθεται στον κατάλογο των έργων το παραπάνω έργο που ήδη έχει ξεκινήσει να υλοποιείται στο νομό Τρικάλων.
Η εμπιστοσύνη που έχουν δείξει οι μεγάλοι επενδυτές – παραγωγοί ενέργειας από φωτοβολταϊκά στο όνομα της NRG – ORION A.E.T.E. τους δικαιώνει, αφού οι αποδόσεις των έργων είναι κορυφαίες για τις περιοχές που βρίσκονται. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε ότι το έργο της «ΦΩΤΟΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ» μετά από 3 χρόνια αδιαλείπτως λειτουργίας παρήγαγε 1.725.000kWh ή 1437,50kWh/kWp/έτος.
Η παραπάνω απόδοση σε σχέση με την εγγυημένη απόδοση βάσει προγράμματος προσομοίωσης PVSOL είναι κατά 26,3% περισσότερη. Η συντήρηση των έργων είναι η ελάχιστη και οι βλάβες – προβλήματα μηδενικά.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ «ENERBAK»

Η εταιρία «ENERBAK» είναι ο πρώτος πελάτης της NRG – ORION A.E.T.E.. Το πρώτο έργο ισχύος 59,85kWp συνδέθηκε 01/02/2008 και λειτουργεί μέχρι σήμερα με κορυφαίες αποδόσεις χωρίς κανένα πρόβλημα ή βλάβη. Τα επόμενα έργα που υλοποίησε η NRG – ORION Α.Ε.Τ.Ε. για λογαριασμό της «ENERBAK» ήταν 2 μονάδες ισχύος 99kWp, 1 μονάδα ισχύος 19,80kWp και 1 μονάδα ισχύος 9,9kWp.
Όλες οι φωτοβολταϊκές μονάδες λειτουργούν εδώ και πολύ καιρό και βρίσκονται εγκατεστημένες σε γήπεδο ιδιοκτησίας της εταιρίας «ENERBAK» ενώ η μονάδα ισχύος 9,9kWp βρίσκεται σε στέγη παλαιού κτιρίου.

Μαζί με το έργο ισχύος 985,6kWp η NRG – ORION Α.Ε.Τ.Ε. έχει αναλάβει και μια στέγη παλαιού κτιρίου 50,82kWp ως μέρος του συνολικού επενδυτικού έργου άνω του 1MWp.

Με εξαίρεση το πρώτο έργο ισχύος 59,85kWp σε όλα τα υπόλοιπα έργα έχουν χρησιμοποιηθεί και θα χρησιμοποιηθούν πλαίσια της εταιρίας SOLON SE, μετατροπείς ρεύματος της εταιρίας SMA και βάσεις στήριξης της εταιρίας SCHLETTER.

ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ:

Η εταιρία έχει αναλάβει την υλοποίηση έργων στην Κω και στην Λέσβο συνολικής ισχύος 1,05MWp, τα οποία θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται μετά την ολοκλήρωση των έργων της εταιρίας «ENERBAK».


ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ ΤΑΞΕΩΣ ΙΣΧΥΟΣ 1ΜWP ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ «ENERBAK»
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ ΤΑΞΕΩΣ ΙΣΧΥΟΣ 1ΜWP ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ «ENERBAK»

Η NRG-ORION A.E.T.E. με την προσφάτως υπογραφή συμβάσεως έργου με την εταιρία – παραγωγής ενέργειας από φωτοβολταϊκά «ENERBAK» «turn key project», ισχύος 985,6 kWp εδραιώνεται πλέον ως market leader στον χώρο των μεγάλων φωτοβολταϊκών έργων.

Η εταιρία «ENERBAK» είναι ο πρώτος πελάτης της NRG – ORION A.E.T.E.. Το πρώτο έργο ισχύος 59,85kWp συνδέθηκε 01/02/2008 και λειτουργεί μέχρι σήμερα με κορυφαίες αποδόσεις χωρίς κανένα πρόβλημα ή βλάβη. Τα επόμενα έργα που υλοποίησε η NRG – ORION Α.Ε.Τ.Ε. για λογαριασμό της «ENERBAK» ήταν 2 μονάδες ισχύος 99kWp, 1 μονάδα ισχύος 19,80kWp και 1 μονάδα ισχύος 9,9kWp. Όλες οι φωτοβολταϊκές μονάδες λειτουργούν εδώ και πολύ καιρό και βρίσκονται εγκατεστημένες σε γήπεδο ιδιοκτησίας της εταιρίας «ENERBAK» ενώ η μονάδα ισχύος 9,9kWp βρίσκεται σε στέγη παλαιού κτιρίου.

Μαζί με το έργο ισχύος 985,6kWp η NRG – ORION Α.Ε.Τ.Ε. έχει αναλάβει και μια στέγη παλαιού κτιρίου 50,82kWp ως μέρος του συνολικού επενδυτικού έργου άνω του 1MWp.

Με εξαίρεση το πρώτο έργο ισχύος 59,85kWp σε όλα τα υπόλοιπα έργα έχουν χρησιμοποιηθεί και θα χρησιμοποιηθούν πλαίσια της εταιρίας SOLON SE, μετατροπείς ρεύματος της εταιρίας SMA και βάσεις στήριξης της εταιρίας SCHLETTER.

ENERGY – PHOTOVOLTAIC 2011
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Η NRG-ORION θα συμμετέχει φέτος στην 6η διεθνή έκθεση «ENERGY – PHOTOVOLTAIC 2011» η οποία θα λάβει μέρος στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO, στο Διεθνή Αερολιμένα “ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ” από τις 29 Σεπτεμβρίου έως και τις 2 Οκτωβρίου 2011.


Θα χαρούμε πολύ να μας επισκεφτείτε στο περίπτερό μας, ΑΙΘΟΥΣΑ 4/ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 4Α 52.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ENERGY-PHOTOVOLTAIC 2011
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

H NRG-ORION συμμετείχε και φέτος με μεγάλη επιτυχία στην 6η διεθνή έκθεση «ENERGY – PHOTOVOLTAIC 2011»η οποία έλαβε μέρος στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO, στο Διεθνή Αερολιμένα “ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ” στις 29 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2011.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της NRG-ORION A.E.T.E.κος Θεοδόσιος Ματόπουλος (αριστερά) και ο Yπεύθυνος της εταιρίας SOLON SE στην Ελλάδα κος Κυρκασιάδης Αβραάμ (δεξιά) στο περίπτερο της NRG-ORION A.E.T.E..


ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2011
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

ΥΨΗΛΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Πολύ υψηλές αποδόσεις ήταν, τους τελευταίους 12 μήνες, οι ενεργειακές αποδόσεις δύο φωτοβολταϊκών έργων ισχύος 100kWp (το καθένα), στην Καστοριά, που εκπόνησε η NRG-ORION A.E.T.E. για λογαριασμό των εταιριών Βλάχου Ελευθερία – Σοφία Παπαπασχάλη Ο.Ε.
Άγγιξαν τις αποδόσεις έργων στην Κρήτη. Τα δυο έργα κατασκευάστηκαν ως ‘‘turn key’’ από την NRG-ORION Α.Ε.Τ.Ε. με βάση φωτοβολταϊκά στοιχεία της γερμανικής εταιρίας SOLON SE, μετατροπείς ρεύματος (inverters) SMA STP 15000TL και διαξονικό σύστημα στήριξης. Η ετήσια ενεργειακή απόδοση άγγιξε ενός έκαστου ειδικότερα έφθασε τις 210.000kWh, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες των παραγωγών.

Ο κος Λουκάς Βλάχος εκπρόσωπος της εταιρίας Βλάχου Ελευθερία – Σοφία Παπαπασχάλη Ο.Ε. σε δήλωσή του ανέφερε ότι επιβεβαιώνεται η ορθότητα της επιλογής της NRG-ORION A.E.T.E. ως κατασκευάστριας εταιρίας ενώ ο εκπρόσωπος της ίδιας εταιρίας Παπαπασχάλης Μιχάλης υπογράμμισε ότι οι ενεργειακές αποδόσεις των συγκεκριμένων έργων, σε σχέση με άλλα έργα στην περιοχή είναι αυξημένες κατά 15%. Από την πλευρά της εταιρίας, η διοίκηση της NRG-ORION A.E.T.E. χαρακτήρισε τα έργα «έργα αναφοράς». Μάλιστα τονίστηκε ότι η επιλογή των επενδυτών προς την εταιρία μας καθώς και οι ετήσιες ενεργειακές αποδόσεις δεν οδηγούν σε επανάπαυση, αλλά, δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης στο να τίθενται ως βασική πολιτική, τα ποιοτικά έργα. Αυτό πολλές φορές σύμφωνα με τους επικεφαλής της NRG-ORION A.E.T.E. γίνεται εις βάρος των πωλήσεων της, αφού πολλοί επενδυτές – παραγωγοί αναζητούν στην αγορά για φθηνές λύσεις.


Οι τελευταίοι όπως επισημάνθηκε, αρμοδίως, πρέπει να καταλάβουν, ότι με τα έργα τους είναι «δεμένοι» για τουλάχιστον 20 χρόνια, άρα, είναι υποχρεωμένοι να ισοσταθμίσουν τον παράγοντα κόστος με τον παράγοντα ποιότητα -με το ευνοϊκό καθεστώς στην χώρα μας τα έργα είναι επιβεβλημένα αφού σε βάθος χρόνων οι ενεργειακές αποδόσεις θα είναι μεγαλύτερες.


ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΟΥ ΤΑΞΕΩΣ ΙΣΧΥΟΣ 1ΜWp ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ENERBAK»
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΟΥ ΤΑΞΕΩΣ ΙΣΧΥΟΣ 1ΜWp ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ENERBAK»

Γενική όψη έργουΣτις 09/11/2011 συνδέθηκε στο δίκτυο της ΔΕΗ έργο τάξεως ισχύος 1 MWp στους Γεωργανάδες Τρικάλων, που κατασκευάστηκε από την εταιρία κατασκευής φωτοβολταϊκών σταθμών NRG-ORION Α.Ε.Τ.Ε. για λογαριασμό της εταιρίας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας «ENERBAK».
Το έργο βρίσκεται σε φάση δοκιμαστικής λειτουργίας και αναμένεται η οριστική παραλαβή του από το κλιμάκιο της ΔΕΗ.

Λίγα λόγια για το έργο: Η εγκατάσταση ξεκίνησε στις 20/08/ 2011 και ολοκληρώθηκε στις 26/09/2011, χρόνος ρεκόρ για το μέγεθος του έργου.
Χρησιμοποιήθηκαν φωτοβολταϊκά στοιχεία της γερμανικής εταιρίας SOLON SE , μετατροπείς ρεύματος της εταιρίας SMA, βάσεις στήριξης της εταιρίας SCHLETTER και μετασχηματιστής ελαίου χαμηλών απωλειών της εταιρίας ΑΒΒ.Στρατηγικοί Συνεργάτες